Terdapat ralat dalam alat ini

31 Ogos 2010

1st C.O.V.E.R (^.^)

Disebabkan Hamba keseorangan dan tidak tahu apa hendak dibuat.. x der ribut xder angin xder hujan tetiba awal2 pagi Ahad yang hening lagi Hamba terus pergi ke bilik Syafiq Azuan@Capit dan terus meminjam G.I.T.A.R  I.B.A.N.E.Z elektrik beserta da fabulous mini A.M.P brand M.A.R.S.H.A.L.L.. 2 benda nih mmg menjadi kegilaan Hamba dan sudah tentu juga suma dak2 indie  yang suka M.A.K.A.N.. M.I.N.U.M..T.I.D.O.. M.A.I.N..n macam2 lagi dengan M.U.Z.I.K...

 1 soalan plak muncul.....
"AKU NAK COVER APA NIH..???"

Nostalgia mengimbau apabila teringat kt kampung halaman di Kedah nun.. YESS..!!! apakata aku try carik tab untuk VIOLET.. dengan gaya konon reti x reti aku dengar laa lagu N.O.K.O.T.T.A - V.I.O.L.E.T (band indie dak2 member aku kt berek nun)... BELAJAR GORENG GITAR bukan senang beb... koordinasi.. pendengaran.. FEELING.. kena tinggi baru bleh dapat tab tu... lalu dengan pasti x pasti Hamba berlatih dengan penuh tekun... pstu xkan nk blatih saja.??? Hamba pon nk membuktikan yang Hamba juga boleh lalu dicapai telefon sony dan trus bukak kamera kononnya nk rakam video... (macam GOOD2 ja) 

Mula2 Hamba hanya main versi lead biasa xder bunyi distort pon sbb x reti nk setting.. hahaha.. (kolot jgk kadang2 aku nih) TAPI.. bila Hamba buat pembelajaran secara inkuiri (pandai2 ejas punat kt MARSHALL AMP tu) lalu ader laa bunyi distort sket2.. baru la ala2 real cover gituu... (^.^) sukenyer... ha.ha.ha.. rakam sekali mana cukup beb sbb mesti ada KANTOI pnyer... "PRACTISE MAKES PERFECTO" haa.. tula slogan dan tagline untuk kali nih... walaupun Hamba nih seperti angan Mat Jenin (badjet terer men) tp Hamba cuba jgk sampai jadi...

HASILNYA...





Ini la cover lead pertama aku yang dirakam dan di"share"kn ke dalam blog kesayangan Hamba nih.. kalau dalam lagu betulnyer lead untuk lagu nih adalah si PAAN the SOPAN BOY... so, to NOKOTTA i'm so sory if there any SUMBANG note dat i've played... tp walau apa pun trngn nk ada band cam hangpa semua jgk.. dapat jadi penyanyi NOKOTTA pon ok gak.. (perasannn) :) 

thnx for everythinx..... SEE YA...

p/s : Capit nanti aku pulang balik barang2 yg aku pinjam tu yer... bukan ape gitar aku xdk bunyi distort laa.. syok la plak dpt men gitar mahal cmtu... kene kumpul duit dari skang nih... he.he.he...  

28 Ogos 2010

S.E.N.D.I.R.I.

Assalamualaikum w.b.t…

Haii.. bila da start balik men blog2 nih mula la x kira
masa asyik nk ngepos ja…Haha… xper la janji bahagia
dan senang ati kn.?? di kala keB.O.S.A.Nan dan
keM.A.L.A.San untuk membuat assigment nih Hamba
ingin share topik kali nih ialah… “S.E.N.D.I.R.I

AKU RINDU RUMET AKU” haha.. ni tagline special
utk kali nih… J.A.N.G adalah rumet kesayangan
Hamba dan paling lama bertahan ngn Hamba. Dia
sangat memahami dan sangat P.E.R.F.E.C.T bg seorang
rumet yang Hamba nak..Tapi bukan itu cerita
sebenarnya…. (set induksi ja) (^.^)

Hamba bersama JANG si rumet yang BEST

Kaitannya… DIER dah balik.. da 2 ari dier balik...
syoknya dier dapat balik ALOR STAR kampong halamanku..
Hanya D.O.A dapat ku kirim supaya dier selamat sampai
ke sana yg memakan waktu lebih kurang 10 or 11 jam...
Dier berpesan “ Hang jaga diri lek lok noh..
jaga bilik kita bek2.." "ok.. aku jga lek lok" aku membalas..

Dah dua malam aku tido sendirian... S.U.N.Y.I.. T.A.K.U.T..
B.O.S.A.N.. suma ada.. nk online pon xdk mood.. kenapa
yer.?? atau mungkin aku skg tgh H.O.M.E.S.I.C.K.?? [sigh]
feewwww.. ntah la... nsib baik la ada aktiviti berbuka
puasa di sana sini orang menjemput... x la Hamba berbuka
S.E.N.D.I.R.I.an jgk...

minggu depan berkemungkinan minggu yg agak sibuk kerana
macam2 function akan diadakan.. aktiviti kelas pon banyak
jgk.. so skg Hamba just perlu sediakan mental dan Fizikal
secukupnya bagi menghadapai cabaran yang datang..
(haha.. skema lagi.) xper la JANG aku akan igt pesan2 hang
tu.. semoga hg bergembira menjalankan PBS (Pengalaman
Berasaskan Sekolah) dgn jayanya k..

p/s : BerP.U.A.S.A secara sendirian sebegini amat mencabar K.E.I.M.A.N.A.N oleh itu hanya "Mukarabah" (perasaan di mana seperi Allah sedang melihat apa yang kita sedang lakukan) sahaja yg dapat membantu mengelakkan diri daripada digoda nafsu SENDIRI...

waktu solat pon ada setan ngacau jgk tau.. igt tu.~~

26 Ogos 2010

Cikgu Ad = C.I.K.G.U P.R.A.K.T.I.K.A.L

Assalamualaikum w.b.t......

S.O.R.R.Y... 1st word from Hamba...
pasai lama x update blog biasa la sibuk-sibak dengan
P.R.A.K.T.I.K.U.M. 2 bulan nih.. (^.^)...

"walaupun sekejap... ianya sangat bermakna"
suka sangat ngn tagline tu sbb mmg slalu kena
ngn kehidupan Hamba yang serba serbi kekurangan nih..
Ok lah, enough talkin' kali ni nk kupas buah fikiran
bertajuk "C.I.K.G.U A.D = C.I.K.G.U P.R.A.K.T.I.K.A.L"



"Cikgu Ad jangan laa pergi.... nanti mesti kami akan
bosan dan x bahagia....." hurmmm.. sedih ja Hamba
dengaq.. tula last word daripada kebanyakan
M.Y S.T.U.D.E.N.T from SK SRI TEBRAU, JOHOR BAHRU..

ada 1 soklan cepu emas....
KENAPA MURID SAYANG SANGAT CIKGU PRAKTIKAL.???

xper.. biar Hamba yg jawab persoalan tu... JAWAPANNYA :

1. Cikgu praktikal semuanya B.E.R.M.U.L.U.T M.A.N.I.S..
(walaupun kebiasaannya berbau jgk klu x dijaga... :D )

Maksudnya : x slalu maki2 budak... xder nk mencarut2..
pandai amek hati murid... kelakar dan pandai buat
lawak. (even kadang2 ja menjadi :D)


2. Cikgu praktikal slalunya B.E.H.A.V.E L.I.K.E A.N.G.E.L..

Maksudnya : penyabar sangat2.. berwajah C0oL
(sedap mata tgk) peramah sgt x kira budak tu nakal
macam !@#$%^&*.. dan paling penting skali ialah...
x penah nk R.E.M.B.A.T budak mcm cikgu2 lama yg lain...
yg tu la budak2 paling suka...

3. Cikgu praktikal punya set p & p mmg S.T.Y.L.O M.Y.L.O..

Maksudnya : cikgu2 praktikal punyer aktiviti slalunye
x membosankan murid.. (lg best bila nk OBSERVE sbb
nk kaut markah). aktiviti dier siap guna byk peralatan la
canggih la enjoy la so mmg macam2 laaa.. murid ternanti2
nk masuk kelas bile time kite.. (especially time PJ kite)


So, kalau nk citer sume mmg byk sbb kenapa murid
syg sgt kt cikgu praktikal nih.. Cikgu Ad G.U.M.B.I.R.A
sgt dpt pengalaman bersama korang dak2 SKST JB tu..
hope nnt bleyh spent time with u all again k...~~

CIKGU Ad nggak akan ngelupain kalian semua ya.!!
CIKGU Ad doakan kalian berjaya terus dong.~~
Semoga ketemu lagi... bye.!!


19 Julai 2010

"B.O.L.A. itu B.U.L.A.T. bukan S.F.ER.A."

Assalamualaikum w.b.t...

2nd' post Hamba kali ini ialah "B.O.L.A"....
Hamba tau men bola tp x la terer mcm player2 len..
No. *8 adalah favourite Hamba.. (Mesut Ozil la knon).

Ceritanya, Hamba ngaku mmg bola itu B.U.L.A.T, bila
ia bergolek tiada siapa bleyh jangka apa nk berlaku 90'+
minit dlm padang...Tanggal 18.Julai.2010, detik
M.A.N.I.S pasukan bola IPG KTI telah memenangi
perlawanan bertemu team finale JB League 09'
"FAJAR SELATAN U-23" dengan jaringan 4-0....
Alhamdulillah..~~

Dengan ketidakhadiran jurulatih mahupun pengurus,
namun itu bukan punca dan sebab utk kami tidak
meneruskan perjuangan walaupun pd awalnya
perlawanan sebelum ini hanya menemui
K.E.B.U.N.T.U.A.N..


Pasukan IPG Kampus Temenggung Ibrahim 2010 (musim lalu)


Hamba rasa sgt bersyukur sbb diberi peluang
bermain 1st ELEVEN bertemu team yg dikatakan
KUAT tersebut.. Trimas kepada rakan yg mempercayai
Hamba pd masa itu kerana sememangnya ramai player
"starz" sebelum ini tidak dpt bermain ketika itu..
Kehadiran pemain2 baru seperti TUKUN, HEKAL, NOH,
dll. menyemarakn lagi semangat team Hamba..

APA PUNCA KEMENANGAN TERSEBUT..????
APA PUNCA KEKALAHAN SEBELUM INI..????

Entah laa... ada bunyi mengatakan ianya berkat
doa dan keikhlasan bermain tanpa T.E.K.A.N.A.N
sesiapa.. ada jugak berpendapat PERCATURAN yang
betul menyebabkan kemenangan... xpa la...
"Asalkan Menang Len Kali Kita Buat Lagi" (^.^)
APA YANG PENTING..??? K.E.R.J.A.S.A.M.A....

Bukan senang nk jadi PLAYER...
apatah lagi nk jadi COACH...
lagi BRUTAL kalau nk jadi PENGURUS...
sedangkan FAM pun sering berkomplikasi,
inikan pula team yang selalu timbul2 tenggelam...
FRANCE FC pon kecundang awal dsebabkan
"internal complication"... sbb tu Hamba mmg percaya
BOLA itu BULAT bukan SFERA.....

Harap2 selepas ini team IPG KTI bertemu
kemenangan lagi pd perlawanan seterusnya
minggu hadapan.. INSYAALLAH.~~

TERIMA KASIH..~~




17 Julai 2010

B.L.O.G.ku = O.R.B.I.T.ku

Assalamualaikum w.b.t....

Sejenak Hamba terfikir.. kenapa orang buat B.L.O.G..??
adakah ianya utk djadikan sbg :-

DIARI.??
GOSSIP ZONE.??
BISNES.??
ARKIB LAGU,VIDEO,MOVIE,SOFTWARE,etc.??
FILM TRAILER.??
DAKWAH..??

hurmm... kalau nk sebut semua mmg x cukup keaboard nk guna..
So..?? ADA APA DENGAN BLOG..??
utk kali ini Hamba FORMAT balik BLOG Hamba (yg sblom ini tiada identiti sendiri) utk ianya dijadikan sbg "ORBITku"...

Ada orang kata PENGALAMAN baik dikongsi sama ada +ve mahupun -ve kerana yg baik kita TAULADANkan dan yg buruk kita SEMPADANkan..

InsyaAllah, selagi 10 jari Hamba larat menekan pad kekunci komputer, akan Hamba kongsikan detik, cerita, pengalaman, situasi, dll bknaan Hamba dlm O.R.B.I.T.ku ini..
moga idea yg diluah beri impak dan informasi kepada semua org...

TERIMA KASIH..~~